fbpx

Balanstri omega-3 voor katten: verbeter de gezondheid van je kat!


Als kattenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. En goede voeding is een van de eenvoudigste manieren om de gezondheid van je kat te bevorderen. Helaas bevatten het meeste kattenvoer onvoldoende of zelfs helemaal geen omega-3 vetzuren uit vis, terwijl deze vetzuren cruciaal zijn voor de gezondheid van katten.

Balanstri is speciaal samengesteld om je kat te voorzien van de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie. Deze vetzuren spelen een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Zo ondersteunen ze de gezondheid van de huid en vacht, het immuunsysteem, het hart en de hersenfunctie.

Wat zijn de voordelen van Balanstri essential voor je kat?

  • Huid en vacht: Omega-3 vetzuren helpen de huid gezond te houden en zorgen voor een glanzende en zachte vacht. Dit is vooral gunstig voor katten met een droge huid, haaruitval of een doffe vacht.
  • Ondersteuning van het immuunsysteem: Omega-3 vetzuren versterken het immuunsysteem van je kat en beschermen haar tegen ziekten en infecties. Dit is met name belangrijk voor katten die vatbaar zijn voor infecties of aan het herstellen zijn.
  • Ondersteuning van de hersenfunctie: Omega-3 vetzuren spelen een cruciale rol in de ontwikkeling en het behoud van een gezonde hersenfunctie. Dit is vooral van belang voor oudere katten die vatbaar zijn voor cognitieve achteruitgang.
  • Ontstekingsremmend: Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam van je kat. Dit kan verlichting bieden bij pijn en stijfheid veroorzaakt door artritis.
  • Ondersteuning van de nieren: Nierziekte of verlies van nierfunctie is een groot probleem bij vooral oudere katten. Het omega-3 vetzuur EPA kan de prognose van katten met een nieraandoening aanzienlijk verbeteren. Uit een studie uit 2017 van Oregon State University blijkt dat katten die visolie bijgevoerd kregen lagere concentraties calcium in hun urine hadden. Ook hebben deze katten een lagere oxalaatkristalvorming, wat betekend dat ze minder plassen. Dit is goed nieuws voor elke kat die vatbaar is voor de vorming van urinestenen en katten met een nieraandoening.

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer