fbpx

Visolie: de natuurlijke hulp voor jeuk bij je hond

Jeuk is helaas een veelvoorkomend probleem bij honden en kan het welzijn en levenskwaliteit negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een natuurlijke oplossing die kan helpen bij het verlichten van jeuk en het bevorderen van een gezonde huid: Balanstri essential, een mix van visolie, speciale olijfolie en extra antioxidanten en vitamine D en E.

Wat veroorzaakt jeuk bij je hond?

Voordat we ingaan op de voordelen van visolie, is het belangrijk om te begrijpen wat jeuk bij honden kan veroorzaken. Jeuk is een symptoom van een huidaandoening of allergische reactie. Naast jeuk zijn er vaak ook nog andere klachten bij uw hond te zien, zoals rode of geïrriteerde huid of schilfers, vaak door het krabben of likken. Jeuk kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals allergieën, vlooien, droge huid en huidaandoeningen. Check allereerst je hond op vlooien. Slechts 5 procent van de vlooien zijn zichtbaar op het dier. De andere 95 procent bevindt zich in de omgeving als eitjes, larven of poppen. Kam je hond goed uit met een vlooienkam om te kijken of je eitjes of vlooien kunt vinden. Geen vlooien? Dan kan de dierenarts je helpen om de oorzaak van de jeuk te vinden.

Andere oorzaken van jeuk bij honden zijn:

 • Voedselallergie
  Bij een voedselallergie is een hond overgevoelig voor een bepaald eiwit in de voeding. Je kunt zelf een eliminatiedieet starten om te kijken voor welke eiwitbron je hond overgevoelig is.
 • Contactallergie
  Bij een contactallergie is je hond overgevoelig voor iets waarmee hij direct in aanraking komt. Dit kan zijn hondenkussen zijn of een vloerkleed waar hij graag op ligt
 • Atopie
  Atopie is een overgevoeligheid voor stoffen uit de omgeving. Dit kan huisstofmijt zijn of bijvoorbeeld bepaalde pollen. Atopie ontstaat meestal al op jonge leeftijd.
 • Mijten
  Dit zijn parasieten die zicht in de huid nestelen. Zo is er vachtmijt, schurftmijt en schildermijten. Met name de laatste is zeer besmettelijk en kunnen ook bij mensen jeukende plekken veroorzaken. De dierenarts kan een afkrabsel van de huid nemen en zo bepalen of je hond mijt heeft en zo ja, wat voor mijt.
Balanstri essential Dog

De voordelen van visolie voor honden met jeuk

Visolie is rijk aan omega-3 vetzuren, zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid, waardoor jeuk en irritatie worden verlicht. Bovendien bevordert visolie een gezonde huid en vacht, wat weer bijdraagt aan het algemene welzijn van je hond.

Hoe werken omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren spelen een essentiële rol in het bevorderen van een gezonde huid. Ze helpen de celmembranen door het hele lichaam te versterken en vocht vast te houden. Ook de huid bestaat uit cellen en blijft beter gehydrateerd. Daarnaast verminderen ze de productie van ontstekingsbevorderende stoffen in het lichaam, waardoor jeuk en roodheid worden verminderd.

Overige voordelen van visolie voor honden

Naast het verminderen van jeuk biedt visolie nog andere voordelen voor honden. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezond hart- en vaatstelsel, het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid en het verbeteren van de cognitieve functie!

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer
Kurkuma voor paarden: Een natuurlijke boost voor de gezondheid van je paard

Lees meer
Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden. Wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer