fbpx

Balanstri
Horse Essential

 39,95 159,95

Balanstri essential (voorheen Effektri omega-3) is een voedingssupplement op basis van visolie met antioxidanten en vitamine D en E. Voor een gezond en actief paard!

 • Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren
 • Versnelt het herstel na zware training of inspanning
 • Verbetert de algehele weerstand en het prestatievermogen
 • Zorgt voor een glanzende vacht en volle manen

Beschrijving

Balanstri essential is een hoogwaardig omega-3 voedingssupplement voor je paard. Het bestaat uit een mix van essentiële vetzuren waaronder het belangrijke Omega-3 (ALA, EPA en DHA) uit visolie aangevuld met antioxidanten en vitamine D en E.

Er worden tegenwoordig steeds hogere eisen gesteld aan de prestaties en de gezondheid van paarden. Met enerzijds de soms beperkte mogelijkheid tot weidegang en anderzijds de toename in krachtvoer zijn er veel paarden met een groeiend tekort aan omega 3 (ontstekingsremmend) en een teveel aan Omega-6 (ontstekingsbevorend).

De aanbevolen dagelijkse onderhoudsdosis voor een volwassen paard is 25 tot 30 ml.
Bij een verlaagde weerstand, ontstekingen, problemen met huid (jeuk), bewegingsproblemen of na een zware training of inspanning adviseren we 35 tot 60 ml.

Wat doet Balanstri essential voor je paard?

  • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen, bijvoorbeeld bij artrose
  • Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren
  • Versnelt het herstel na zware training of inspanning
  • Verbetert de algehele weerstand en het prestatievermogen
  • Draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans bij (hengstige) merries
  • Ondersteunt het wondgenezingsproces
  • Zorgt voor een glanzende vacht en volle manen
  • Balanstri bevat geen stoffen die op de FEI-dopinglijst voorkomen en is dus veilig te gebruiken in de wedstrijdsport.

Paarden halen de juiste vetzuurbalans uit gras. Een paard wat het hele jaar rond onbeperkte toegang heeft tot gras, houdt deze balans zelf in stand. Helaas hebben veel paardeneigenaren in Nederland deze mogelijkheid niet. Door ruw- en krachtvoer ontstaat er een overschot aan Omega-6 en een te kort aan Omega-3.

De juiste vetzuurbalans in het lichaam is essentieel voor een gezond en actief paard. Omega-3 zorgt voor soepele celmembranen en heeft een ontstekingsremmend effect op celniveau, dus overal in het lichaam. Ook zorgt de juiste balans van Omega-3 en Omega-6 voor minder gevoeligheid voor blessures en een sneller herstel na inspannende trainingen.

Hoe werkt Balanstri essential?
De juiste balans tussen Omega-3 en Omega-6 verhoogt de flexibiliteit van de celmembranen waardoor onder meer de doorbloeding van de weefsels en dus ook van de spieren verbetert.

Daarnaast ontstaan er bij de omzetting van Omega 3 uit de celwanden ontstekingsremmende stoffen, terwijl er bij een teveel aan Omega meer ontstekingsbevorderende stoffen ontstaan. Deze veroorzaken ontstekingsachtige verschijnselen die het paard als pijn of vermoeidheid in zijn spieren en gewrichten ervaart. Door een verstoorde omega 3 -6 verhouding kunnen problemen ontstaan zoals onrust, gedragsproblemen, spierproblemen en een verminderde weerstand.

Essential van Balanstri is een goede manier om de balans weer te herstellen en daarbij de algehele gezondheid van je paard te verbeteren!

Samenstelling en voedingswaarde – 20ml
Omega-3 (EPA en DHA) uit visolie, natuurlijke antioxidanten (tocoferolen) uit koud geperste olijfolie, vitamine D en E. De omega-3 vis olie is geproduceerd in overeenstemming met de strikte kwaliteitsnorm van de Europese Unie. De visolie gebruikt voor de producten van Balanstri wordt enkel gemaakt van visfilet snijresten. Er wordt geen extra vis voor gevangen. Wij ondersteunen hiermee de duurzame visserij.

Voedingswaarde
Energie 164 kcal/688 kJ
Proteïne 0 g
Koolhydraten 0 g
Vetten 18,3 g
Vetzuurprofiel
Verzadigde vetten 4077 mg
Enkelvoudig onverzadigd 9148 mg
Waarvan Omega-9 7278 mg
Meervoudig onverzadigd 4826 mg
Waarvan Omega-6 700 mg
En waarvan Omega-3 3766 mg
Waarvan C20:5 (EPA) 2118 mg
En waarvan C22:6 (DHA) 958 mg
Flavonoïden (Polyfenolen) 5 mg
Vitamine D 1,66 mcg

Bewaaradvies
Ongeopende flessen bewaren in het donker bij een kamertemperatuur. Geopende flessen koel en donker bewaren.

Extra informatie

Samenstelling

Omega-3 (EPA en DHA) uit visolie, natuurlijke antioxidanten (tocoferolen) uit koud geperste olijfolie, vitamine D. De omega-3 vis olie is geproduceerd in overeenstemming met de strikte kwaliteitsnorm van de Europese Unie en bevat het MSC certificaat en het Friend of the Sea certificaat.

Samenstelling en voedingswaarde – 20ml

Energie 164 kcal/688 kJ
Proteïne 0 g
Koolhydraten 0 g
Vetten 18,3 g

Vetzuurprofiel
Verzadigde vetten 4077 mg
Enkelvoudig onverzadigd 9148 mg
Waarvan Omega-9 7278 mg
Meervoudig onverzadigd 4826 mg
Waarvan Omega-6 700 mg
En waarvan Omega-3 3766 mg
Waarvan C20:5 (EPA) 2118 mg
En waarvan C22:6 (DHA) 958 mg
Flavonoïden (Polyfenolen) 5 mg
Vitamine D 1,66 mcg

Bewaaradvies
Ongeopende flessen bewaren in het donker bij een kamertemperatuur. Geopende flessen koel en donker bewaren.

24 beoordelingen voor Balanstri
Horse Essential

 1. 4 van 5

  Elise (geverifieerde eigenaar)

  Nu drie weken de olie toegevoegd in het rantsoen van mijn ruin met jeuk op de huid. Ik zie dat de jeuk stabiel blijft en hoop dat het de komende weken zelfs want kan afnemen.

 2. 5 van 5

  Estelle (geverifieerde eigenaar)

  Ik voer sinds een geruime tijd mijn paarden Balanstri olie. Mijn jonge paard zit daardoor erg lekker in zijn vel en hersteld snel. Het helpt hem mij het opbouwen van spieren.

 3. 5 van 5

  A. van Emst (geverifieerde eigenaar)

  Ik moet zeggen dat ik verbaasd ben hoeveel goeds de olie doet, mijn paard is nog nooit zo soepel geweest!

 4. 5 van 5

  Jiska van der Jagt (geverifieerde eigenaar)

  Ik geef mijn paard Google al vanaf zijn derde jaar dagelijks Balanstri. Google heeft een krampbeen waar ik hem zo goed mogelijk mee probeer te ondersteunen. Zonder bijzondere aanleiding heb ik dit enkele maanden niet gedaan. Ik merkte dat hij meer moeite kreeg, en weet dat eerst aan ‘ouder’ worden. Toch ben ik blijven puzzelen en heb ik ook Balanstri weer toegevoegd aan zijn dieet. Inmiddels zijn we recent weer succesvol Z2 gestart, ik zal het niet meer vergeten te bestellen!

 5. 5 van 5

  Suzanne Bos (geverifieerde eigenaar)

  Geef sinds een maand de omega olie aan mijn pony met longproblemen.
  Hij heeft er baat bij en zijn vacht word ook beter

 6. 5 van 5

  Lorraine (geverifieerde eigenaar)

  Ik gebruik nu 4 maanden Balanstri voor mijn paard die nog veel last had van zijn eczeem. Hij schuurde zijn staart en manen maar al te graag kapot.

  Na 2/3 weken merkte ik dat het schuren al stukken minder was en nu groeien de haren weer goed! Zo ontzettend blij mee.

  Ook is hij nu veel losser in zijn spieren en meer ontspannen. Oftewel; ik ben zeer tevreden over Balanstri !!

 7. 5 van 5

  Jelle Bosscha (geverifieerde eigenaar)

  Enkele maanden voeren wij Balanstri aan beide paarden. Balanstri is gemakkelijk te doseren en de paarden nemen het goed op. Sinds wij Balanstri gebruiken valt het op dat de paarden veel beter en gladder in het haar zitten, beide paarden hebben nu een super glanzende vacht en zijn in goede conditie. De paarden hebben meer looplust en werken graag.
  Wij hebben ook de indruk dat ze sneller herstellen na de training.
  Snelle levering, vandaag besteld en morgen in huis voor een redelijke prijs.

 8. 5 van 5

  Carine (geverifieerde eigenaar)

  Wij geven sinds november 2016 Balanstri aan onze merrie die in de zomer last heeft van zomereczeem en nogal stijf is in haar spieren. De eerste 10 dagen 60 ml gegeven, daarna 30 ml. De schilfertjes, restanten van het zomereczeem verdwenen als sneeuw voor de zon. Ze is ook terug soepel in haar spieren en ze werkt (springt) ook weer veel liever dan voordien. Balanstri helpt echt wel.

 9. 5 van 5

  Esther van Nes (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben ook super tevreden over de Balanstri omega 3. Ik geef het aan mijn 24 jarige paard waar ik nog 4 a 5 keer per week mee rijdt. Ze zit super in haar vel. Ben het sinds een paar dagen ook maar aan mijn jonge ruin gaan geven. Ben benieuwd wat het hem ook gaat bieden.

 10. 5 van 5

  A. Grotentraast (geverifieerde eigenaar)

  Wij gebruiken Effiktri Omega3 paard nu ongeveer 1,5 jaar en zijn zeer tevreden. 2 jaar terug had ons paard een blessure. Om de spieren en gewrichten soepel te houden hebben we van de dierenarts een soort gelijk middel als Balanstri gekregen, alleen dat kon vlak voor een wedstrijd niet gebruikt worden (doping). Nu gebruiken we naar volle tevredenheid Balanstri en ons paard presteerd uitstekend!!! Zowel in het springen, eventing als dressuuur. Wij kunnen dit middel zeker aanbevelen.

  Alie

 11. 5 van 5

  M. Herzberger (geverifieerde eigenaar)

  Wow, het pakket is vanmorgen al ontvangen, supersnel! Dank voor de uitstekende afhandeling!

  Ik ben overigens zeer te spreken over deze Omega 3 olie. Het werkt duidelijk véél beter dan de lijnzaad die ik de paarden tot nu toe gaf. Voordat ik de 5-liter kan bestelde, heb ik eerst een kleinere verpakking geprobeerd. Mijn oude friese dame glimt inmiddels als een spiegeltje en de laatste winterharen vlogen eraf. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten op langere termijn, met name voor haar ouderdomsstijfheid; de voortekenen zijn in ieder geval goed!
  Fijn product en een aanrader!

 12. 5 van 5

  Henny van de Voorde (geverifieerde eigenaar)

  Ik gebruik de Omega olie in combinatie met de MSM. Dit omdat mijn paard een lichte peesblessure heeft gehad.

  Na hooguit een week begon ze haar wintervacht los te laten. Manen en staart groeien als een gek. Heb nu een paard met een prachtig dun velletje welke soepel door haar lijf beweegt.

  Ik spring en rij eventing met haar maar daar is niets van te merken. Zij hersteld super snel!

 13. 5 van 5

  Suzan (geverifieerde eigenaar)

  Ik geef dit supplement al een aantal maanden en ik ben zeer tevreden. Paard ziet er super uit en voelt zich ook goed. Ze herstelt snel na zwaardere inspanning en ze zit goed in de spieren. Voor mijn paard geen andere omega olie meer! Topproduct!!

 14. 5 van 5

  Wicky (geverifieerde eigenaar)

  Gebruik de grote fles voor onze 2 hondjes, doe er lekker lang mee! Onze jack russel verhaard veel en door gebruik van Balanstri stukken mooier in zijn vacht! Ook voor zijn knie met nieuwe kruisband werkt het perfect, veel soepeler en hinkt minder.

 15. 5 van 5

  Joy (geverifieerde eigenaar)

  Ook dit jaar is de hinder door zomereczeem minimaal dankzij het gebruik van Balanstri.
  Heel fijn supplement.

 16. 4 van 5

  Noor Wachters (geverifieerde eigenaar)

  Net begonnen om omega3 olie en glucosamine te geven aan hond en paard, heb het idee dat ze beide wat soepeler worden, eerste indruk is goed, nu even afwachten wat het doet op langere termijn

 17. 5 van 5

  meagen

  ik heb zelf de stap genomen om dit toch te gaan geven
  ik geef het nu bijna 3 weken
  na een week merkte ik al een heel verschil
  eerder kwam ze nooit om met rollen maar na een week zo 3 tot 4 dagen achter me kaar wel
  met rijden is ze zelf ook meer ontspannen en ook veel losser in de lijf
  ze voelt zich nu echt veel lekkerder in de lijf
  een dikke 5 sterren is het zeker waard

 18. 5 van 5

  Michelle (geverifieerde eigenaar)

  Ik vind dit machtig goed spul!! Sinds ik dit aan mijn paard heb gegeven, is ze de spieren nog beter gaan ontwikkelen en is ze daarin echt gegroeid!! En daarnaast hersteld ze ook beter na een zware training, in het begin was ze heel stijf en niet makkelijk te rijden, maar sinds ze dit van me krijgt, is dat al een enorm verschil!! Fantastisch en ik wil er ook niet meer zonder!!

 19. 5 van 5

  Tanja Bakvis (geverifieerde eigenaar)

  Ik gebruik nu een tijdje Balanstri Omega3 voor mijn merrie. Ze ziet er super goed uit en beweegt sinds het gebruik beter! Ik wil niet meer zonder!

 20. 5 van 5

  Hans van den Bunt (geverifieerde eigenaar)

  Afgelopen jaren moest ik mijn paard vanaf april tot oktober een vliegendeken aandoen vanwege de zomerexceem aan staart en manen.
  Sinds ik vorig najaar dagelijks Balanstri Omega 3 geeft hoeft ze alleen nog maar een vliegendeken om als er erg veel vliegen op het land zijn en schuurt ze nauwelijks meer aan haar staart en manen.
  Ik blijf haar voortaan dagelijks door haar voer Balanstri Omega 3 geven.

 21. 5 van 5

  Nathalie (geverifieerde eigenaar)

  Paarden duidelijk losser door het lijf.

 22. 5 van 5

  Amber den Heyer (geverifieerde eigenaar)

  Na een week Balanstri geven voelde ik direct resultaat! Mijn paard ontspande meer, had minder last van spierpijn, begon een stuk losser en was meer gefocust in het werk! Met andere woorden.. hij voelde zichzelf lekker!

 23. 4 van 5

  Annick R. (geverifieerde eigenaar)

  Op de beurs in Hardenberg een pot glucosamine en omega 3 gekocht voor mijn 22 jarige merrie.
  Omega 3 bevalt mij super goed, eerdere olie’s die ik gebruikte werd mijn paard heel fel en schrikachtig van maar van de omega totaal niet, wat ik erg prettig vind.
  Glucosamine bevalt ook super, helemaal in combinatie met de omega 3, heb een fijn, fit en beheersbaar paard dat amper meer stijfe gewrichten toont.
  Sinds ik dit gebruik zit ze super in haar vacht, glanst en verhaart netjes op dit moment.

 24. 5 van 5

  Peter (geverifieerde eigenaar)

  Fijn spul, mijn paard eet het graag en knapt er erg van op!

Een beoordeling toevoegen

Balanstri Essential Effektri omega-3 Equi
Balanstri
Horse Essential
 39,95 159,95
WhatsApp chat