fbpx

Winkel

Toont alle 16 resultaten

Omega-3 Visolie voor paarden en honden

Alle Balanstri+ Omega-3 supplementen zijn gebaseerd op een combinatie van hoogwaardige visolie en olijfolie. Balanstri+ Essential voor hond, paard en kat en Balanstri+ Omega-3+ voor mensen is een mix van farmaceutische kwaliteit visolie met Omega-3 en is aangevuld met krachtige antioxidanten uit olijfolie, vitamine D en E. Onze Balanstri+ Move lijn bevat dezelfde waardevolle mix maar is daarnaast ook aangevuld met glucosamine, chondroitine en MSM voor nog meer ondersteuning van de gewrichten en het kraakbeen.

Waarom is visolie de basis van onze Omega 3 supplementen?

Wij geloven in de kracht van Omega-3 vetzuren uit visolie. Omega-3 vetzuren hebben een gunstig effect op de vetsamenstelling van het bloed en daarmee werkt het door het gehele lichaam. Een tekort aan deze vetzuren kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsklachten, van stijve spieren en gewrichten tot minder zicht en hartproblemen. Omdat de Omega-3 vetzuren van in Balanstri+ gewonnen worden uit vis, kunnen deze makkelijker worden opgenomen in het lichaam ten opzichte van plantaardige Omega-3 vetzuren. Plantaardige Omega-3 vetzuren (ALA) uit bijvoorbeeld lijnzaadolie of raapzaadolie moeten door het lichaam eerst worden omgezet naar werkzame Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) om opgenomen te kunnen worden. Echter wordt er maar 3% - 9% van plantaardige Omega-3 omgezet in de werkzame Omega-3 vetzuren, dit is dus uiterst inefficiënt en werkt daarom veel minder effectief dan visolie.

Omega-3 olie voor paarden, honden katten en hun eigenaren

Balanstri+ Omega-3 visolie is een voedingssupplement wat gegeven kan worden ter ondersteuning van de gezondheid van paarden, honden en katten. Omega-3 heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen. Balanstri+ Omega-3 is gemakkelijk over het voer te geven en zowel honden als paarden vinden het vaak erg smakelijk!

De voordelen van Omega-3 voor je (huis)dier

  • Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren
  • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen
  • Heeft een positieve invloed op de algehele weerstand
  • Helpt bij een gezonde huid en glanzende vacht

Omega-3 olie voor paarden ter ondersteuning van de gezondheid

Het klinkt misschien een beetje raar, visolie voor paarden. Paarden zijn herbivoren en eten dus geen vis. Toch heeft het bijvoeren van Omega-3 visolie voordelen ten opzichte van traditionele lijnzaadolie of zonnebloemolie. Omdat visolie de direct opneembare werkzame essentiële Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) bevat, hoeft je paard deze Omega-3 vetzuren niet meer zelf om te zetten zoals dat wel het geval is met de ALA uit lijnzaadolie. De omzetting van lijnzaadolie naar EPA en DHA is 3% - 9% Hierdoor hoef je veel minder visolie bij te voeren dan als je lijnzaadolie of zonnebloemolie geeft voor hetzelfde effect.

Daarnaast loop je door de lagere dosering minder risico op overgewicht, want olie bevat immers veel vetten. Wanneer deze niet kunnen worden “gebruikt”, wat bij een hogere dosering sneller het geval is, wordt dit door het lichaam omgezet in vet en is er meer kans op overgewicht. Lees meer over hoe Balanstri+ Omega-3 visolie de gezondheid van jouw paard kan ondersteunen in onze blog!

Omega-3 olie voor honden ter ondersteuning van de gezondheid

Omega-vetzuren worden gevonden in meervoudig onverzadigde vetten en reguleren de bloedstroom en ontstekingen. Bij een Omega-3 tekort kan je hond verschillende klachten krijgen, zoals stijfheid en een doffe vacht. Omega-vetzuren kan je hond helaas niet zelf aanmaken en moet hij dus uit zijn voer halen. Balanstri+ Omega-3 kan daarom een goede aanvulling zijn op het dieet van jouw hond. Lees meer over hoe Balanstri+ Omega-3 visolie de gezondheid van jouw hond kan ondersteunen in onze blog!

Waarom gebruiken wij geen zalmolie? Duurzaamheid!

Voor de productie van onze Balanstri+ olie zijn we lang op zoek geweest naar een goede visolie die vers én duurzaam is. Aangezien de meeste zalmolie op de Nederlandse markt gemaakt wordt van gekweekte zalm, zijn er zowel bij de versheid als duurzaamheid vraagtekens te plaatsen. In onze blog leggen wij precies uit waarom wij niet gekozen hebben voor zalmolie maar voor een visolie gemaakt van duurzame wild gevangen vette vis van meerdere vissoorten.