Bij Balanstri doen we altijd ons best je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden. Dus, heb je een vraag en staat deze nog niet in het overzicht van veelgestelde vragen hieronder? Stel deze dan via ons contactformulier, via whatsapp (0639 475700) of mail je vraag naar [email protected].
Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!
Wat is de verzendtijd van mijn bestelling?
Hoe doseer ik Balanstri het handigste voor mijn hond?
Waarom gebruikt Balanstri dierlijke olie (vis olie) als basis voor de Omega-3 in plaats van plantaardige olie?
Is de vis die gebruikt wordt voor Balanstri gekweekte vis of wilde vis?
Wat is het verschil met alle andere Omega 3 (6,9) supplementen die er al te koop zijn?
Is het niet vreemd om vis olie te geven aan paarden en honden?
Kan de olie verkleuren en is dit schadelijk?
Zijn er bijwerkingen bekend bij het gebruik van Balanstri bij paarden en honden?
Werkt het ook bij honden met een huisstofmijt allergie die hierdoor een hele ontstekingsgevoelige huid hebben?
Wat voor onderzoeken zijn er gedaan naar de werking van omega-3 vetzuren uit visolie bij paarden en honden?
Hoe bewaar ik de olie het beste?
Is zonnebloemolie een goed alternatief voor visolie voor mijn paard?
Wat is de verzendtijd van mijn bestelling?
Als je je bestelling voor 15.00 hebt gedaan dan zorgen wij dat deze dezelfde dag nog mee gaat met Post.nl. Afhankelijk van Post.nl heb je dan de bestelling de volgende werkdag in huis. Let op, in sommige gemeentes bezorgd Post.nl niet op maandag, dit betekend dat het pakket een dag later bezorgd wordt.
Je ontvangt van ons ook een mail met de track & trace code, zo kun je je bestelling altijd volgen.
Hoe doseer ik Balanstri het handigste voor mijn hond?
We adviseren een dagelijkse dosis van 0,25ml per kilo lichaamsgewicht. Zo zal de dagelijkse dosis voor een volwassen labrador van 40 kilo (40 x 0,25ml) 10 ml bedragen. Voor een volwassen teckel met een gewicht van 14 kilo is dit (14 x 0,25ml) 3,5 ml en voor een volwassen Deense dog van 70 kilo is dit (70 x 0,25) 17,5 ml.
Voor grotere honden kun je bij de 500ml en de 1000ml fles door middel van knijpen in de fles de juiste hoeveelheid afmeten. Voor kleinere honden en pups óf bij de 250ml fles kun je het beste afmeten door de olie op een theelepel of eetlepel te gieten. Een volle theelepel bevat 5ml olie en een volle eetlepel bevat 15ml olie. Iets teveel olie geven is geen probleem, we adviseren bij honden met huidklachten, artrose of stijve gewrichten/spieren de dagelijkse dosis te verhogen of zelfs te verdubbelen.
Waarom gebruikt Balanstri dierlijke olie (vis olie) als basis voor de Omega-3 in plaats van plantaardige olie?
Lijnzaad is een bekende bron van omega-3. Echter, lijnzaad bevat alleen alfalinoleenzuur (ALA), een plantaardige omega-3. Een paard of hond zal dus zelf de ALA moeten omzetten naar dierlijke omega-3 (DHA en EPA) en dit is niet efficiënt, er wordt slechts 5% tot 10% omgezet. Balanstri bevat EPA en DHA in de juiste verhouding en het paard hoeft dus niets zelf om te zetten.
Hierdoor werkt Balanstri niet alleen efficienter maar ook een stuk sneller. Bovendien heb je verhoudingsgewijs minder olie nodig om tot een beter resultaat te komen.
Is de vis die gebruikt wordt voor Balanstri gekweekte vis of wilde vis?
Voor onze olie gebruiken we vissen die gevangen worden rond IJsland. We gebruiken géén gekweekte vis. De reden hiervoor is dat de kwaliteit van gekweekte vis vaak zwakker is dan wilde vis en soms hoge concentraties PCB’s en dioxinen bevatten. Onze olie wordt gezuiverd volgens de strikte kwaliteitsnormen van de EU en bevat geen verontreiniging of zware metalen, de kwaliteit is zo goed dat onze olie ook geschikt is voor menselijke consumptie.
Wat is het verschil met alle andere Omega 3 (6,9) supplementen die er voor paarden te koop zijn?
Voordat we deze vraag goed kunnen beantwoorden is het handig om te weten dat zowel mensen als dieren van zichzelf zowel Omega- 3 als Omega- 6 in hun lichaam hebben. Als paarden het hele jaar rond onbeperkte toegang hebben tot weidegang houden ze deze balans zelf in stand. Ruw- en krachtvoer bevat echter veel Omega- 6 en (vrijwel) geen Omega-3 waardoor veel paarden een te kort krijgen aan Omega- 3.
Wij hebben er met Balanstri voor gekozen om geen Omega- 6 en maar weinig Omega- 9 toe te voegen omdat de meeste paarden dit al te veel binnen krijgen via het voer. Omega- 6 (linolzuur) kan zelfs ontstekingsbevorderend werken en juist daarom is het zo belangrijk om de balans tussen Omega-3 en Omega- 6 te herstellen en behouden.
Het verschil tussen onze olie en de andere Omega 3 (en -6 en -9) oliën is kwaliteit en de hoeveelheid Omega- 3.
De meeste omega 3-6-9 producten bevatten omega- 3 op basis van planten (alfa-linoleen zuur) en wel in zo’n kleine hoeveelheid (meestal vanaf 0,03 procent) dat het eigenlijk niets tot vrijwel niets doet. Balanstri Equi bestaat uit visolie, aangevuld met natuurlijke antioxidanten en vitamine D en E en is geproduceerd volgens de strikte kwaliteitsnormen van de EU.
Is het niet vreemd om vis olie te geven aan paarden en honden?
Wij vinden van niet en gelukkig delen een hele hoop dierenartsen, winkeliers en klanten deze mening! De reden dat we vis olie gebruiken in plaats van plantaardige oliën als basis voor onze Omega-3 olie is heel eenvoudig. Plantaardige oliën bevatten alleen alfa-linoleenzuur (ALA) en geen EPA en DHA. Een paard of hond zal dus zelf de ALA moeten omzetten naar dierlijke omega-3 (DHA en EPA) en dit is niet efficiënt, er wordt slechts 5% tot 10% omgezet. Balanstri bevat EPA en DHA in de juiste verhouding en het paard hoeft dus niets zelf om te zetten waardoor Balanstri een stuk sneller en efficiënter werkt. Daarnaast voert u verhoudingsgewijs minder en is het dus nog een goedkoper ook!
Overigens wordt de visolie die gebruikt wordt voor Balanstri omega-3 gezuiverd volgens de strikte normen van de EU en worden alle dierlijke eiwitten eruit gefilterd.
Kan de olie verkleuren en is dit schadelijk?
Balanstri is een mengsels van oliën en zoals alle vetten kan de olie bij het verlagen van de temperaturen langzaam stollen.Onze olie blijft tot 4 graden boven nul meestal helder, licht van kleur en vloeibaar, maar bij lagere temperaturen (rond het vriespunt) kan er vertroebeling optreden waardoor de kleur donkerder lijkt. Ook kan het mogelijk niet meer soepel door het doseersysteem omhoog gedrukt worden. Er is dan niets mis met de olie in kwestie, de olie is dan niet schadelijk of bedorven. Even bij kamertemperatuur zetten en de olie is weer helder en vloeibaarder.
Zijn er bijwerkingen bekend bij het gebruik van Balanstri bij paarden en honden?
Er zijn geen bijwerkingen bekend. De omega-3 olie van Balanstri bevat geen allergene stoffen. De olie is gezuiverd en bevat geen eiwitten. Balanstri is een geheel natuurlijk product en bevat geen stoffen die op de FEI dopinglijst voor paarden voorkomen.
Werkt het ook bij honden met een huisstofmijt allergie die hierdoor een hele ontstekingsgevoelige huid hebben?
Balanstri werkt ontstekingsremmend, ook in de huid. Hierdoor helpt het eventuele jeuk te verlichten en de huid zich te herstellen. Balanstri is echter geen geneesmiddel, het is een voedingssupplement wat uw hond kan ondersteunen bij een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt.
Wat voor onderzoeken zijn er gedaan naar de werking van omega-3 vetzuren uit visolie bij paarden?
Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van het voeren van visolie aan paarden. Een aantal van deze onderzoeken vindt u op onze pagina over wetenschappelijk onderzoek.
Hoe bewaar ik Balanstri het beste?
Ongeopende flessen kun je het beste op een donkere plek bewaren, bij voorkeur op kamertemperatuur. Geopende flessen kun je het beste in de koelkast bewaren, zo blijft de olie langer houdbaar.
Heb je geen koelkast in de buurt? Bewaar de olie na opening dan op een donkere en koele plek!
Is Zonnebloemolie een goed alternatief voor visolie?
Zonnebloemolie bevat alleen maar omega-6 en geen omega-3 vetzuren. Dit betekend dat het ontstekingen kan bevorderen en de opname van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren kan bemoeilijken.
Wil je meer weten over zonnebloemolie? Lees dan onze blog ‘Zonnebloemolie voor je paard?’