fbpx

Balanstri
Horse Move

 59,95

Balanstri+ Horse Move (voorheen Effektri Omega-3 Gold) is het ideale voedingssupplement voor de ondersteuning van gewrichten en spieren van je paard. Door de toevoeging van glucosamine, chondroïtine, MSM en vitamine E aan onze Omega-3 olie is dit supplement ideaal als ondersteuning van het kraakbeen en de gewrichten. Geschikt voor oudere paarden, sportpaarden, paarden met gewrichtsproblemen en paarden in de groei en kan ook preventief ingezet worden bij jonge paarden.

Beschrijving

Balanstri + Horse Move (voorheen Effektri Omega-3 Gold)  is een innovatief supplement voor paarden en bevat de belangrijkste bouwstenen ter ondersteuning van het kraakbeen, de spieren en de gewrichten van je paard. De unieke combinatie van essentiële Omega-3 vetzuren EPA en DHA uit farmaceutische kwaliteit visolie, antioxidanten, vitamines en de zorgvuldig geselecteerde nutriënten MSM, chondroitine en glucosamine zijn ideaal voor oudere paarden, sportpaarden of paarden met gewrichtsproblemen.

Balanstri + Horse Move draagt bij aan gezonde, soepele spieren en gewrichten, heeft positieve invloed op het kraakbeen, ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen zoals bijvoorbeeld artrose bij paarden. Het is eenvoudig toe te dienen en wordt probleemloos opgenomen.

Dosering Omega-3 visolie voor sportpaarden & oudere paarden

Ons hoogwaardige supplement is zo geconcentreerd dat kleine hoeveelheden al voldoende zijn voor een optimaal resultaat bij je paard.
We adviseren 5 – 10 ml per 100 kilo lichaamsgewicht als onderhoudsdosis.
Bij speciale klachten zoals artrose of andere gewrichtsproblemen of hogere inspanning adviseren wij dit te verhogen naar 10 – 15 ml per 100 kilo lichaamsgewicht.
Goed schudden voor gebruik.

Werkwijze

Wat doet Balanstri+ Horse Move visolie voor je paard?
Balanstri + Horse Move is een aanvullend diervoeder voor paarden. Het bevat farmaceutische kwaliteit visolie (EPA en DHA) en antioxidanten uit olijfolie, aangevuld met glucosamine, chondroitine, MSM en vitamine D en E.

  • Draagt bij aan gezonde, soepele spieren en gewrichten
  • Heeft een positieve invloed op het kraakbeen
  • Geschikt voor oudere paarden, sportpaarden en paarden met gewrichtsproblemen
  • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen, bijvoorbeeld bij artrose
  • Heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten, het zicht en de hersenen
  • Versnelt het herstel na zware training of inspanning
  • Draagt bij aan een glanzende vacht en gezonde huid
  • Heeft een positieve invloed op de algehele weerstand.

Waarom is visolie of Omega-3 aan een paard voeren een goed idee?
Paarden halen de juiste vetzuurbalans uit gras. Een paard dat het hele jaar rond onbeperkt toegang heeft tot een zeer gevarieerde weide, houdt deze balans zelf in stand. Helaas hebben veel paardeneigenaren in Nederland deze mogelijkheid niet. Ook ruwvoer bevat geen Omega-3 vetzuren.. Door ruw- en krachtvoer ontstaat er een overschot aan Omega-6 en een tekort aan Omega-3. De vetzuurbalans raakt verstoord.

De juiste vetzuurbalans in het lichaam van een paard is essentieel voor een gezond en actief paard. Omega-3 zorgt namelijk voor soepele celmembranen en heeft een ontstekingsremmend effect op celniveau, dus overal in het lichaam van een paard. Daarnaast zorgt de juiste balans van Omega-3 en Omega-6 voor minder gevoeligheid voor blessures en een sneller herstel na inspannende trainingen. Een perfecte aanvulling voor elk paard eigenlijk.

Misschien klinkt het een beetje gek om visolie aan een paard te voeren, maar er zijn heel veel voordelen voor de gezondheid van een paard. Lijnzaad is een bekende bron van Omega-3. Echter, lijnzaad bevat alleen alfalinoleenzuur (ALA), een plantaardige Omega-3. Een paard zal dus zelf de ALA moeten omzetten naar dierlijke Omega-3 (DHA en EPA) en dit is niet efficiënt, er wordt slechts 5% tot 10% omgezet. Balanstri + bevat EPA en DHA in de juiste verhouding en het paard hoeft dus niets zelf om te zetten. Hierdoor werkt Balanstri +  niet alleen efficiënter maar ook een stuk sneller.

Wat doet glucosamine voor je paard?
Glucosamine is een verbinding gemaakt van fructose en het aminozuur glutamine en een bouwstof van kraakbeen. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in bijna alle weefsel en in hoge mate rond de gewrichten. Glucosamine stimuleert de aanmaak van synovia (gewrichtsvloeistof) wat zich bevindt in peesscheden, slijmbeurzen en gewrichten. Deze gewrichtsvloeistof kun je zien als smeermiddel wat de gewrichten soepel laat bewegen.

Naast het bevorderen van de beweging draagt gewrichtsvloeistof bij aan gezond en sterk kraakbeen.

Wat doet chondroitine voor je paard?
Chondroïtine is een lichaamseigen stof, je paard kan dit zelf aanmaken. Is je paard echter al wat ouder of heeft hij last van gewrichtsproblemen dan kan het goed zijn extra chondroitine toe te voegen aan zijn dieet. Chondroitine heeft meerdere functies. Het voorkomt dat kraakbeen wordt afgebroken, het dient als bouwsteen voor nieuw kraakbeen en het smeert de gewrichten.

Wat doet MSM voor je paard?
MSM (methylsulfonylmethaan) is een organisch gebonden zwavel en is zeer belangrijk voor je paard. Het wordt uitstekend opgenomen door het lichaam en is van belang voor een goede doorbloeding en een goede aan- en afvoer van de voeding- en afvalstoffen. MSM Zwavel is een belangrijke bouwstof voor pezen, spieren en gewrichten. Een tekort aan MSM kan leiden tot vroegtijdige degeneratie verschijnselen van het kraakbeen, de spieren en bindweefsel.

Samenstelling

Samenstelling en voedingswaarde – Balanstri + Move 10ml
Omega-3 visolie (ALA, EPA en DHA), koudgeperste extra vergine olijfolie, natuurlijke antioxidanten (flavonoïden, polyfenolen). D-glucosamine, MSM (Methylsulfonylmethane), chondroitine sulfaat, RRR-Alfa-Tocoferol (natuurlijke vitamine E), vitamine D, kalium sorbaat.De Omega-3 olie is geproduceerd in overeenstemming met de strikte kwaliteitsnorm van de Europese Unie. De visolie gebruikt voor de producten van Balanstri + wordt enkel gemaakt van visfilet snijresten. Er wordt geen extra vis voor gevangen. Wij ondersteunen hiermee de duurzame visserij.

[table caption=”Voedingswaarde”]
Energie | 48 kcal/200 kJ
Proteïne | 0 g
Koolhydraten | 0 g
Vetten | 5.32 g
[/table]

 

[table caption=”Vetzuurprofiel”]
Verzadigde vetten | 1182 mg
Enkelvoudig onverzadigd | 2653 mg
Waarvan omega-9 | 2111 mg
Meervoudig onverzadigd | 1399 mg
Waarvan omega-6 | 203 mg
Waarvan omega-3 | 1092 mg
C20:5 (EPA) | 614 mg
C22:6 (DHA) | 278 mg
D- Glucosamine | 22.16 mg
MSM | 22.16 mg
Chondroitine sulfaat | 7.82mg
Kalium sorbaat | 3.12mg
Flavonoïden (Polyfenolen) | 1.5 mg
RRR-Alfa-Tocoferol (vitamine E) | 1.04 mg
Vitamine D | 0.5 mcg
[/table]

Bewaaradvies
Ongeopende flessen bewaren in het donker bij kamertemperatuur. Geopende flessen koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Goed schudden voor gebruik!

Extra informatie

Inhoud

500ml, 1000ml

Samenstelling

Balanstri Gold  10 ML 
Energie 48 kcal/200 kJ
Proteïne 0 g
Koolhydraten 0 g
Vetten 5.32 g
Verzadigde vetten 1182 mg
Enkelvoudig onverzadigd 2653 mg
Waarvan omega-9 2111 mg
Meervoudig onverzadigd 1399 mg
Waarvan omega-6 203 mg
Waarvan omega-3 1092 mg
C20:5 (EPA) 614 mg
C22:6 (DHA) 278 mg
D- Glucosamine 22.16 mg
MSM 22.16 mg
Chondroitine sulfaat 7.82mg
Kalium sorbaat 3.12mg
Flavonoïden (Polyfenolen) 1.5 mg
RRR-Alfa-Tocoferol (vitamine E) 1.04 mg
Vitamine D 0.5 mcg

Balanstri
Horse Move
 59,95