fbpx

Balanstri
Dog Move

 39,95 59,95

Balanstri + Move Dog (voorheen Effektri Gold hond) is een innovatief en vloeibaar voedingssupplement speciaal voor je oudere hond of honden met gewrichtsproblemen, artrose of stijve beweging. De olie kan ook preventief ingezet worden. Balanstri + Dog Move bevat de belangrijkste nutriënten ter ondersteuning van het kraakbeen en de gewrichten van je hond. De unieke combinatie van essentiële Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) uit farmaceutische kwaliteit visolie, antioxidanten uit olijfolie, vitamine D en E met MSM, chondroitine en glucosamine helpt je hond weer soepeler te bewegen.

Beschrijving

Balanstri + Dog Move (voorheen Effektri Gold hond) is het ideale voedingssupplement voor je oudere hond, honden met gewrichts- en bewegingsproblemen of honden met artrose. De innovatieve combinatie van essentiële Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) uit farmaceutische kwaliteit visolie, vitamine D en E en de zorgvuldig geselecteerde nutriënten MSM, chondroitine, glucosamine ondersteunen de gewrichten, spieren en het kraakbeen van je hond. Balanstri + Dog Move houdt je hond in beweging!

Balanstri + Dog Move draagt bij aan gezonde, soepele spieren en gewrichten, heeft positieve invloed op het kraakbeen, ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen zoals bijvoorbeeld artrose bij honden. Het is eenvoudig toe te dienen en wordt probleemloos opgenomen.

Dosering Balanstri Move voor je hond
We adviseren 0,3 ml per kilo lichaamsgewicht voor een gezonde hond zonder klachten. Voor een labrador van 30 kilo is dit bijvoorbeeld 30 x 0,3 ml = 9 ml.

Bij honden met gezondheidsklachten mag de dosis verhoogd worden naar 0,5 ml per kilo lichaamsgewicht. Je kunt de juiste hoeveelheid olie meten in de doseerdop, deze begint bij 15ml. Vind je dit lastig te meten of heeft je hond minder olie nodig? Neem dan een thee- of een eetlepel. Een eetlepel bevat 12 ml olie en een theelepel bevat 2 ml olie.

Let op, schud de fles voor gebruik!

Werkwijze

Wat doet Balanstri+ Move visolie voor je hond?

  • Draagt bij aan gezonde, soepele spieren en gewrichten
  • Heeft een positieve invloed op het kraakbeen
  • Geschikt voor oudere honden, actieve honden en honden met gewrichtsproblemen
  • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen
  • Heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten, het zicht en de hersenen
  • Draagt bij aan een glanzende vacht en gezonde huid
  • Heeft een positieve invloed op de algehele weerstand

Waarom is visolie voor je oudere hond met gewrichtsproblemen een goed idee?
In het wild kregen honden voldoende omega-3 vetzuren binnen door het eten van de hersenen, ogen, maag en darmen (met inhoud) van hun prooi. Tegenwoordig bestaat het dieet van onze hond vaak uit brokken, rauw vlees of blik. Alhoewel de kwaliteit van het hondenvoer over het algemeen vrij goed is bevat het nauwelijks tot geen essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA omdat deze erg prijzig zijn om toe te voegen.

Plantaardige omega-3 wordt wel toegevoegd in de vorm van lijnzaad, dit is echter niet voldoende. Zeker niet als er veel granen of andere goedkopere vulmiddelen zijn toegevoegd. Graan bevat bijvoorbeeld een hoog percentage omega-6 vetzuren, op deze manier raakt de balans tussen omega-3 (ontstekingsremmend) en omega-6 (ontstekingsbevorderend) nog verder verstoord.

De juiste vetzuurbalans in het lichaam van je hond is essentieel voor een gezonde en actieve hond. Omega-3 zorgt voor soepele celmembranen en heeft een ontstekingsremmend effect op cel niveau, dus overal in het lichaam van je hond.

In een gezond hondenlichaam wordt kraakbeen net zo snel opgebouwd als afgebroken. Als het opbouwen echter langzamer gaat door bijvoorbeeld ouderdom, een ziekte of genetische aanleg) of de afbraak van het kraakbeen veel sneller gaat door bijvoorbeeld intensieve beweging of overgewicht dan slijt de laag kraakbeen tussen de botten af en gaan de botten langs elkaar schuren. Dit zorgt voor pijn, irritatie en ontstekingen. De omega-3 vetzuren (EPA en DHA) uit visolie kunnen helpen door de aanmaak van ontstekingsbevorderende eicosanoïden te remmen.

Wat doet glucosamine voor je hond?
Glucosamine is een verbinding gemaakt van fructose en het aminozuur glutamine en een bouwstof van kraakbeen. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in bijna alle weefsels en in hoge mate rond de gewrichten. Glucosamine stimuleert de aanmaak van synovia (gewrichtsvloeistof) wat zich bevindt in peesscheden, slijmbeurzen en gewrichten. Deze gewrichtsvloeistof kun je zien als smeermiddel wat de gewrichten soepel laat bewegen. Naast het bevorderen van de beweging draagt gewrichtsvloeistof bij aan gezond en sterk kraakbeen.

Wat doet chondroitine voor je hond
Chondroïtine is een lichaamseigen stof, je hond kan dit zelf aanmaken. Als je hond wat meer op leeftijd is, last heeft van gewrichtsproblemen of last heeft van overgewicht, dan kan het goed zijn extra chondroitine toe te voegen aan zijn dieet. Chondroitine heeft meerdere functies. Het voorkomt dat kraakbeen wordt afgebroken, het dient als bouwsteen voor nieuw kraakbeen en het smeert de gewrichten.

Wat doet MSM voor je paard?
MSM (methylsulfonylmethaan) is een organisch gebonden zwavel en is zeer belangrijk voor je hond. Het wordt uitstekend opgenomen door het lichaam en is van belang voor een goede doorbloeding en een goede aan- en afvoer van de voeding- en afvalstoffen. MSM Zwavel is een belangrijke bouwstof voor pezen, spieren en gewrichten. Een tekort aan MSM kan leiden tot vroegtijdige degeneratie verschijnselen van het kraakbeen, de spieren en bindweefsel.

SAMENSTELLING

Ingrediënten
Omega-3 olie (ALA, EPA en DHA) uit vis, koudgeperste extra vergine olijfolie, natuurlijke antioxidanten (flavonoïden). D-glucosamine, MSM (Methylsulfonylmethane), chondroitine sulfaat, RRR-Alfa-Tocoferol (natuurlijke vitamine E), vitamine D, kaliumsorbaat. De Omega-3 visolie is geproduceerd in overeenstemming met de strikte kwaliteitsnorm van de Europese Unie. De visolie gebruikt voor de producten van Balanstri wordt enkel gemaakt van visfilet snijresten. Er wordt geen extra vis voor gevangen. Wij ondersteunen hiermee de duurzame visserij.

Balanstri Gold  10 ML

[table caption=”Voedingswaarde”]
Energie | 48 kcal/200 kJ
Proteïne | 0 g
Koolhydraten | 0 g
Vetten | 5.32 g
[/table]

[table caption=”Vetzuurprofiel”]
Verzadigde vetten | 1182 mg
Enkelvoudig onverzadigd | 2653 mg
Waarvan omega-9 | 2111 mg
Meervoudig onverzadigd | 1399 mg
Waarvan omega-6 | 203 mg
Waarvan omega-3 | 1092 mg
C20:5 (EPA) 614 | mg
C22:6 (DHA) 278 | mg
D- Glucosamine | 22.16 mg
MSM | 22.16 mg
Chondroitine sulfaat | 7.82mg
Kalium sorbaat | 3.12mg
Flavonoïden (Polyfenolen) | 1.5 mg
RRR-Alfa-Tocoferol (vitamine E) | 1.04 mg
Vitamine D | 0.5 mcg
[/table]

Bewaaradvies
Ongeopende flessen bewaren in het donker bij kamertemperatuur. Geopende flessen koel en donker bewaren, bij voorkeur in de koelkast. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Extra informatie

Inhoud

500 ml, 1000 ml

Samenstelling

Balanstri Gold  10 ML 
Energie 48 kcal/200 kJ
Proteïne 0 g
Koolhydraten 0 g
Vetten 5.32 g
Verzadigde vetten 1182 mg
Enkelvoudig onverzadigd 2653 mg
Waarvan omega-9 2111 mg
Meervoudig onverzadigd 1399 mg
Waarvan omega-6 203 mg
Waarvan omega-3 1092 mg
C20:5 (EPA) 614 mg
C22:6 (DHA) 278 mg
D- Glucosamine 22.16 mg
MSM 22.16 mg
Chondroitine sulfaat 7.82mg
Kalium sorbaat 3.12mg
Flavonoïden (Polyfenolen) 1.5 mg
RRR-Alfa-Tocoferol (vitamine E) 1.04 mg
Vitamine D 0.5 mcg

Balanstri Dog Move MSM Chondroitine glucosamine
Balanstri
Dog Move
 39,95 59,95