fbpx

Hoe is Balanstri ontstaan?

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de rubriek ‘Het roer om’ in het Paard&Lifestyle magazine van augustus 2014.

Janneke: Ik kom uit een familie van artsen en voedingswetenschappers. Tijdens het avondeten werd er aan bij ons aan tafel regelmatig gediscussieerd over ziektes, ziektebeelden en het belang van een gezonde levensstijl en goede voeding. Gedurende deze discussies droomde ik regelmatig weg over rijden met mijn eigen paard.

Helaas voor mij bleef het bij dromen, mijn ouders vonden paardrijden veel te gevaarlijk en daarom bleef het bij de Penny posters op de muur en een niet meer berijdbare verzorgpony in een weitje verderop. Op mijn 16de mocht ik eindelijk op rijles en zo kwam mijn droom al een stukje dichterbij.

Toen ik klaar was met mijn studie kreeg ik al vrij snel een leuke baan in de marketing en was mijneerste eigen paard een feit. Hij was groot, zwart en geen bewegingswonder maar wat heb ik een plezier gehad van dit paard.

Op kantoor voelde ik me inmiddels steeds minder thuis. De 9 tot 5 mentaliteit benauwde me en ik had echt het ‘is-dit-het-nu’ gevoel.. Met inmiddels 2 paarden, een hypotheek en een auto is het opzeggen van een vaste baan geen goed idee maar het gevoel dat het anders moest werd steeds sterker!

Mijn vader was intussen met vervroegd pensioen gegaan maar binnen de kortste keren sloeg de verveling toe bij hem. Samen met een collega-voedingswetenschapper heeft hij toen een bedrijf opgericht in Omega 3 voedingssupplementen. De ontwikkeling en productie van de supplementen laten ze zelf doen, de research wordt gedaan door collega-wetenschappers aan de universiteiten van Tromsö en Trondheim in Noorwegen en de universiteit van Milaan in Italië.

De zaken bij mijn vader en zijn collega gingen goed en ook ik vond het een leuke onderneming. Er zijn zelfs een paar eredivisie clubs binnen Nederland en in het buitenland die de supplementen gebruiken voor hun eerste elftal! In de avonduren bouwde ik een website met -shop voor hen en zodoende rolde ik er beetje bij beetje in.

Intussen kregen we steeds meer vragen of we geen grotere verpakkingen hadden ‘want de paarden en de honden deden het zo goed op de olie’. Toen ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden om een veterinaire lijn op te zetten met dezelfde samenstelling als de humane supplementen die zichzelf al bewezen hadden.

Als eerste zijn we met allerlei verschillende wetenschappers, dierenartsen, paardenbezitters en instructeurs gaan praten. Was er überhaupt belangstelling voor een nieuw supplement? En hoe staan mensen tegenover het idee hun paard en hond visolie (het belangrijkste ingrediënt van Balanstri) te geven? In de verenigde staten en Scandinavië is het geven van visolie aan paarden aan veel meer ingeburgerd en hier hebben we diverse wetenschappelijke onderzoeken vandaag gehaald voor de juiste samenstelling. Ook hebben we een aantal mensen het humane product laten testen op hun paard zonder aan te geven wat er precies inzat en vrijwel iedereen was direct enthousiast!

Dankzij de al aanwezige kennis en connecties via ons andere bedrijft www.balanstri.com was het produceren en bottelen bij een fabriek die foodgrade en GMP werkt relatief eenvoudig te realiseren. Eind januari hadden we de eerste flessen Balanstri Equi en Balanstri Dog al staan en was Balanstri.com geboren!

De kracht van Balanstri zit in de samenstelling van ons product en de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Mensen zien resultaat, dit zien we terug in het aantal vaste klanten via de website en het aantal orders via dierenklinieken. Meer dan 90% van de mensen die het product afnemen worden vaste klant en plaatsen iedere 4 tot 6 weken een nieuwe bestelling!

De olie van Balanstri vormt de basis van het merk. Toch zijn we nu al aan het kijken en uitproberen hoe we ons assortiment uit kunnen breiden. Hierbij maken we wederom gebruik van het laboratorium waar ook voor de humane producten de productontwikkelingen worden gedaan.

Het marketingbudget is wel een enorme uitdaging. Hoe kunnen we tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijk effect creëren? Het is wel heel fijn om daarin met het team van het moederbedrijf Bioactri B.V. op te trekken, zo kun je goed sparren met elkaar over nieuwe mogelijkheden.

Een ding is zeker, ik heb nog nooit zoveel uren gemaakt als nu. Mijn kantoorbaan heb ik inmiddels opgezegd en het blijft spannend met een compleet nieuw product de markt op maar ik ben ontzettend veel gelukkiger. Mijn droom is werkelijkheid geworden!

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Delen:

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer