fbpx

Olijfolie voor honden – 6 feiten

Balanstri omega-3 Dog bevat naast gezuiverde visolie ook extra vergine olijfolie. Dit ingredient bevat veel antioxidanten en vitamine E en is erg goed voor honden. Hier volgen 6 feiten waarom Balanstri omega-3 met extra vergine olijfolie een goede toevoeging is aan het dieet van je hond:

1. Extra smaak 

Balanstri Omega-3 met olijfolie geeft extra smaak aan het eten van je hond. Een dagelijkse hoeveelheid Balanstri eroverheen en je hond likt zijn bak schoon na het eten!

2. Optimale gezondheid voor je hond

Chronische ontstekingen zijn de belangrijkste aanjagers van veel ziektes waaronder hart- en vaatziekte, kanker, metabool syndroom, diabetes, Alzheimer en artritis. Olijfolie bevat antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Daarnaast kan het het oliezuur zelf – het meest prominent aanwezige vetzuur in olijfolie – ontstekingsmarkers zoals CRP (C-reactieve proteïne) verlagen

3. Helpt je hond gezond en fit ouder te laten worden 

Honden leven helaas niet zo lang als we willen, maar we kunnen onze hond wel helpen gezonder oud te worden. Olijfolie voor honden voorkomt oxidatie van vrije radicalen (zie hierboven), wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering. Een dagelijkse portie Balanstri omega-3 helpt je hond langer gezond en fit te blijven.

4. Goed voor de hersenen

Hersenen bestaan voor 60 procent uit vet en daarom is het niet gek dat het brein vetten nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De juiste voeding is de sleutel tot het behoud van gezonde hersenen. Onderzoek toont namelijk aan dat wat je hond eet invloed heeft op de ontwikkelingen van de hersenen. Een voedingspatroon rijk aan goede vetten draagt bij aan de productie van acetylcholine, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij het leren en het geheugen. Het eten van de juiste vetten kan je hond dus daadwerkelijk slimmer maken en beschermen tegen dementie. Dit begint al op jonge leeftijd, pups hebben extra vetten nodig voor de ontwikkeling van hun hersenen.

5. Extra energie

Olijfolie geeft je hond een energieboost! Het helpt de bloedsomloop verbeteren en het kan de ademhaling ondersteunen.

6. Goed voor de vacht

Je hoeft je hond niet in te smeren met Balanstri omega-3, een dagelijkse portie in zijn voerbak helpt je hond van binnenuit beter in zijn vacht te komen! Al na dertig dagen voelt de vacht van je hond soepeler aan en glanst deze meer.

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer