fbpx

Winter – tips voor je hond!

Met deze tips geniet je samen met je hond van de winter! Is je hond ook gek van rennen door de sneeuw? Of lange wandelingen door het winterse landschap? Met de onderstaande tips geniet je samen met je hond van het het moois wat de winter te bieden heeft!

Gestrooide wegen en hondenpootjes

Hondenpootjes krijgen het in de winter zwaar te verduren. Op de meeste wegen en stoepen is goed gestrooid en de pekel irriteert de voetzolen van je hond waardoor de huid verweekt en zelfs kapot kan gaan. Als je met je huisdier een langere wandeling gaat maken, kun je zijn voetzolen van te voren het beste goed insmeren met vaseline. Heeft je hond erg gevoelige voetjes? Dan kun je hem het beste sneeuwschoentjes aantrekken die de voetzolen beschermen tegen pekel en sneeuw. Na het wandelen kun je de voetzooltjes even afnemen met wat lauw water om te voorkomen dat je hond zelf zijn pootjes schoon likt en zo zout binnenkrijgt.

IJsballetjes tussen de tenen van je hond

Als er sneeuw blijft hangen tussen de haren van de tenen en voetzooltjes van de hond kunnen er ijsballetjes ontstaan. Dit kan erg pijnlijk zijn voor je hond. Tip: trek deze ijsballetjes niet uit de vacht maar knijp ze kapot. Om te voorkomen dat je hond hier last van krijgt kun je hem schoentjes aantrekken, de haren tussen en onder de tenen/voetzooltjes weg knippen of de pootjes goed insmeren met vaseline.         

Doe je je hond in de winter een jasje aan?

De meeste honden kunnen prima tegen de kou maar er zijn een paar uitzonderingen. Als je hond ziek is of medicatie krijgt dan kan het zijn dat het lastig is voor hem om zijn lichaamstemperatuur goed op peil te houden. Een warm jasje kan dan een prima oplossing zijn. Ook voor hele jonge pups, oudere honden of honden met artrose is een lekkere warme jas heel fijn, met kou zijn de gewrichten pijnlijker en stijver dan wanneer het warm is. Trek de jas thuis wel direct weer uit om oververhitting te voorkomen.

Laat je hond geen sneeuw eten

Honden happen graag naar vallende sneeuw. Ook sneeuwballen zijn geweldig om mee te spelen. Let echter op dat het eten van sneeuw voor ernstige maag- en darmklachten kunnen leiden. Heeft je hond sneeuw gegeten en heeft hij last van buikpijn, diarree of zelfs overgeven? Bel dan de dierenarts voor overleg!

Pas om met Antivries

Honden zijn gek op Antivries, zowel de geur als de smaak zijn onweerstaanbaar voor de meeste honden. Het is echter ook erg giftig, al in kleine hoeveelheden kan het dodelijk zijn. Let dus dat je de Antivries nooit laat staan op een plek waar je hond bij kan. Let ook op bij parkeerplaatsen waar er eventueel Antivries op de grond gelekt is.

Weerstand in de winter

In de winter kan de weerstand van je hond wat lager zijn, zeker als je hond al wat ouder is, dun in de vacht zit of last van artrose heeft. Een goede manier om de weerstand van je hond te verbeteren is het geven van Balanstri omega-3 Dog!

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer
Kurkuma voor paarden: Een natuurlijke boost voor de gezondheid van je paard

Lees meer
Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden. Wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer