fbpx

Balanstri
Horse Essential 5L

 159,95

Hét omega 3 supplement met extra antioxidanten en vitamine D om je paard gezond en actief te houden!

 • Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren
 • Versnelt het herstel na zware training of inspanning
 • Verbetert de algehele weerstand en het prestatievermogen
 • Zorgt voor een glanzende vacht en volle manen

Let op, de 5 liter jerrycan is weer beschikbaar vanaf 11 juni. Bestel je voor die tijd de 5 liter jerrycan dan ontvang je van ons 5 losse flessen van 1 liter Balanstri horse Essential.

 

Beschrijving

Omega-3 Essential van Balanstri is een hoogwaardig voedingssupplement voor paarden. Het bestaat uit een mix van essentiële vetzuren waaronder het belangrijke Omega-3 (ALA, EPA en DHA) uit visolie aangevuld met antioxidanten en vitamine D.

Er worden tegenwoordig steeds hogere eisen gesteld aan de prestaties en de gezondheid van je paard. Met enerzijds de soms beperkte mogelijkheid tot weidegang en anderzijds de toename in krachtvoer zijn er veel paarden met een groeiend tekort aan omega 3 vetzuren en een teveel aan Omega-6.

De aanbevolen dagelijkse dosis voor een volwassen paard is 25 tot 30 ml.
Bij een verlaagde weerstand, ontstekingen, problemen met huid (jeuk), bewegingsproblemen of na een zware training of inspanning adviseren we 35 tot 60 ml.

Wat doet Balanstri Essential voor je paard?

  • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen, bijvoorbeeld bij artrose
  • Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren
  • Versnelt het herstel na zware training of inspanning
  • Verbetert de algehele weerstand en het prestatievermogen
  • Draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans bij (hengstige) merries
  • Ondersteunt het wondgenezingsproces
  • Zorgt voor een glanzende vacht en volle manen
  • Balanstri bevat geen stoffen die op de FEI-dopinglijst voorkomen en is dus veilig te gebruiken in de wedstrijdsport.

Paarden halen de juiste balans tussen omega-3 en omega-6 uit gras. Een paard wat het hele jaar rond onbeperkte toegang heeft tot gras, houdt deze balans zelf in stand. Helaas hebben veel paardeneigenaren in Nederland deze mogelijkheid niet. Door ruw- en krachtvoer ontstaat er een overschot aan Omega-6 en een te kort aan Omega-3.

De juiste balans in het lichaam is essentieel voor een gezond en actief paard. Omega-3 zorgt voor soepele celmembranen en een ontstekingsremmend effect op celniveau, dus overal in het lichaam. Ook zorgt de juiste balans van Omega-3 en Omega-6 voor minder gevoeligheid voor blessures en een sneller herstel na inspannende trainingen.

Hoe werkt Balanstri Essential omega-3?
De juiste balans tussen Omega-3 en Omega-6 verhoogt de flexibiliteit van de celmembranen waardoor onder meer de doorbloeding van de weefsels en dus ook van de spieren verbetert.

Daarnaast ontstaan er bij de omzetting van Omega 3 uit de celwanden ontstekingsremmende stoffen, terwijl er bij een teveel aan Omega meer ontstekingsbevorderende stoffen ontstaan. Deze veroorzaken ontstekingsachtige verschijnselen die je paard als pijn of vermoeidheid in zijn spieren en gewrichten ervaart. Door een verstoorde omega 3 -6 verhouding kunnen problemen ontstaan zoals onrust, gedragsproblemen, spierproblemen en een verminderde weerstand.

Essential omega-3 van Balanstri is een goede manier om de balans weer te herstellen en daarbij de algehele gezondheid van het paard te verbeteren!

2 beoordelingen voor Balanstri
Horse Essential 5L

 1. 5 van 5

  Silvia

  Ik ben zeer tevreden, onze fries met zomerexceem zit duidelijk beter in zijn vel en heeft minder jeuk dus ik blijf dit zeker voeren.
  Handig dat het nu ook per jerrycan wordt aangeboden.

 2. Gerrit

  Fijn dat er eindelijk 5 liter jerrycans beschikbaar zijn!

Een beoordeling toevoegen

Balanstri horse jerrycan 5 liter
Balanstri
Horse Essential 5L
 159,95