fbpx

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Wil je dat jouw paard een grotere spiermassa krijgt? Een goede bespiering is belangrijk want spieren leveren niet alleen kracht en uithoudingsvermogen om bepaalde oefeningen uit te voeren, ze helpen ook blessures te voorkomen. Een paard met een goede spieropbouw zal makkelijker en fijner bewegen en heeft meer uithoudingsvermogen.

Wat zijn spieren?

Heel in het kort is een spier een weefsel dat bestaat uit cellen die kunnen samentrekken en ontspannen. Hierdoor is beweging mogelijk. Er zijn drie hoofdtypen spieren: skeletspieren, gladde spieren en het hartspierweefsel.

 • Skeletspieren zijn verbonden met het skelet, zorgen voor bewuste bewegingen en stabiliseren de gewrichten.
 • Gladde spieren spelen een rol bij de spijsvertering en de bloedsomloop.
 • De hartspier pompt het bloed door het lichaam

Spieren opbouwen

Iedereen wil wel dat zijn paard mooi in de spieren zit maar hoe doe je dit? Om direct een misverstand uit de weg te ruimen; de hoeveelheid spiercellen is genetisch vastgelegd bij je paard, je paard kan dus nooit meer spieren krijgen. Wel kunnen de bestaande spieren door training en voeding toenemen in omvang. Hierdoor zullen ook de prestaties en het uithoudingsvermogen van je paard toenemen.

 1. Training – Bouw rustig op en zorg voor voldoende afwisseling. Wissel geregeld tussen aanspanning en ontspanning tijdens de training en las voldoende (stap)pauzes in. Denk ook aan rust- of hersteldagen en natuurlijk voor vrije beweging. Hoe beter de conditie van je paard, hoe beter de energie in je spieren waardoor je paard langer kan werken zonder te verzuren. Tip, gebruik ook eens een hartslagmeter bij het trainen!
 2. Voeding – Eiwitten zijn heel belangrijk voor een goede spieropbouw. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn bouwstenen voor de spieren. Essentiele aminozuren moet het paard via de voeding krijgen, deze kan hij niet zelf aanmaken.

Supplement voor extra spiermassa?  

Balanstri Muscle Pro is een krachtig supplement dat speciaal is ontwikkeld om de spieropbouw van je paard te ondersteunen. Dit supplement combineert drie effectieve ingrediënten: Gamma oryzanol, omega-3 visolie en krachtige antioxidanten. Deze natuurlijke stoffen kunnen een groot verschil maken voor de spiermassa en algehele gezondheid van je paard.

Wat is gamma-oryzanol?

Gamma-oryzanol is een stof die van nature voorkomt in rijstzemelen. Het staat bekend om zijn positieve effecten op het spier- en uithoudingsvermogen. Gamma-oryzanol kan op verschillende manieren bijdragen aan de spieropbouw bij paarden:

 • Het stimuleert de aanmaak van spiereiwit
 • Het vermindert de afbraak van spierweefsel
 • Het verbetert de doorbloeding van de spieren

Door deze effecten kan gamma-oryzanol helpen om de spiermassa van je paard op een natuurlijke manier te ondersteunen en te versterken.

Onderzoek bij mensen toont meerdere gezondheidsvoordelen aan van gamma-oryzanol, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Het is ook bestudeerd voor anti-kanker, anti-diabetische en cholesterolverlagende effecten. [1] [2]

Bij paarden blijkt dat gamma-oryzanol een anabool effect heeft op spiergroei. Uit onderzoek blijkt verder dat het de prestaties verbetert door vermoeidheid te verminderen en lactaat-accumulatie in weefsels te verlagen. [1][3][2][4][5]

De voordelen van visolie voor spieren

Visolie bevat de waardevolle essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen de spieren op verschillende manieren ondersteunen:

 1. Omega-3 vetzuren verminderen spierpijn en stijfheid na inspanning
 2. Ze bevorderen het herstel van spierschade
 3. Ze ondersteunen de spierfunctie en het uithoudingsvermogen
  Door visolie aan het dieet van je paard toe te voegen, kun je dus bijdragen aan gezonde en sterke spieren.

Antioxidanten voor gezonde spieren

Werkende spieren produceren vrije radicalen, die bijdragen tot onder meer spiervermoeidheid, spierschade en ontstekingen. Voldoende hoge toevoegingen van antioxidanten om deze vrije radicalen te neutraliseren is dan ook essentieel.

Combinatie van gamma-oryzanol en visolie

Het mooie van gamma-oryzanol en visolie is dat ze elkaar aanvullen als het gaat om spieropbouw en -herstel. Waar gamma-oryzanol de spieraanmaak stimuleert, ondersteunt visolie het herstel en de functie van de spieren. Door beide stoffen te combineren, kun je dus een synergetisch effect creëren voor optimale spieropbouw bij je paard.

Balanstri Muscle Pro is een natuurlijke manier om de spieropbouw te ondersteunen zonder gebruik te maken van kunstmatige middelen.  

Bronnen

 1. Scavariello, EM. and Arellano, DB. Gamma-oryzanol: un importante componente del aceite de salvado de arroz [Gamma-oryzanol: an important component in rice brain oil]. Arch Latinoam Nutr. 1998
 2. Ramazani, E. et al. Biological and Pharmacological Effects of Gamma-oryzanol: An Updated Review of the Molecular Mechanisms. Curr Pharm Des. 2021.
 3. Waraksa, E. et al. A rapid and eco-friendly method for determination of the main components of gamma-oryzanol in equestrian dietary and nutritional supplements by liquid chromatography-Tandem mass spectrometry. J Pharm Biomed Anal. 2019.
 4. Szczeniak, KA. et al. Transcriptomic profile adaptations following exposure of equine satellite cells to nutriactive phytochemical gamma-oryzanol. Genes Nutr. 2016.
 5. Chodkowska, KA. et al. Simultaneous miRNA and mRNA Transcriptome Profiling of Differentiating Equine Satellite Cells Treated with Gamma-Oryzanol and Exposed to Hydrogen Peroxide. Nutrients. 2018.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31085396/

Investigation of nutriactive phytochemical – gamma-oryzanol in experimental animal models > https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/jpn.12428

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer