fbpx

Ontdek de voordelen van glucosamine voor paarden: een natuurlijke ondersteuning voor gezonde gewrichten

Glucosamine is een populair voedingssupplement in de paardenwereld. Het wordt gebruikt als een natuurlijke aanvulling op het dieet van paarden, met name voor de ondersteuning van gezonde gewrichten. Wat zijn de voordelen van glucosamine voor paarden en waarom kiezen er steeds meer paardeneigenaren voor een supplement wat glucosamine bevat? 

Ondersteuning van de gewrichten

Een van de belangrijkste voordelen van glucosamine voor paarden is de ondersteuning van de gewrichten. Net als bij mensen kunnen de gewrichten van paarden onderhevig zijn aan slijtage en stress, zeker bij intensieve trainingen of op oudere leeftijd. Glucosamine speelt een cruciale rol bij de opbouw en het behoud van gezond kraakbeen, wat essentieel is voor soepele gewrichtsbeweging. Door het toevoegen van glucosamine aan het dieet van je paard, kun je bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten. 

Remmen van ontstekingen

Ontstekingen in de gewrichten kunnen pijn en ongemak veroorzaken bij paarden. Glucosamine heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het de ontsteking in de gewrichten kan verminderen. Dit kan resulteren in verlichting van pijn en een verhoogd comfortniveau voor je paard. Door het regelmatig geven van glucosamine als supplement, kun je de ontstekingsreactie verminderen en de algehele gezondheid van de gewrichten bevorderen. Ook de omega – 3 vetzuren in visolie werkt ontstekingsremmend en de toevoeging van glucosamine in Balanstri Move zorgt voor versterkend effect. 

Bevorderd het herstel na een blessure

Sommige paarden zijn gevoelig voor blessures en met name letsels in de gewrichten komen vaker voor. Het herstelproces na een blessure kan langdurig zijn en vereist vaak intensieve (veterinaire) zorg. Glucosamine kan een waardevolle rol spelen bij het bevorderen van het herstel van gewrichtsblessures. Het kan ondersteunen bij het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van de genezing van beschadigd kraakbeen en het stimuleren van de productie van gewrichtsvloeistof. Door een goed supplement met glucosamine toe te voegen aan het dieet van je paard tijdens het herstelproces help je hem goed te herstellen. 

Ondersteuning van de algemene mobiliteit

Naast het specifieke effect op de gewrichten kan glucosamine ook de algehele mobiliteit van je paard verbeteren. Het kan helpen bij het behouden van soepele bewegingen en het verminderen van stijfheid. Dit is vooral waardevol voor oudere paarden die vaak last hebben van stijve gewrichten en verminderde mobiliteit. Ook de visolie in Balanstri helpt met het soepel houden van de spieren en gewrichten van je paard. Door glucosamine toe te voegen aan de visolie ontstaat er een krachtig supplement wat je paard echt kan helpen comfortabeler en vrijer te bewegen.

Glucosamine is een natuurlijke en effectieve manier om de gewrichtsgezondheid van paarden te ondersteunen. Met voordelen zoals het behoud van gezond kraakbeen, ontstekingsremmende eigenschappen, ondersteuning bij herstel na blessures en verbeterde mobiliteit, is het geen wonder dat steeds meer paardeneigenaren kiezen voor een supplement wat glucosamine bevat! 

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden, wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer
Waarom heeft mijn hond een slechte vacht?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vachten maar een ding hebben ze gemeen: de vacht...

Lees meer
Mijn paard heeft artrose.. wat nu?

Artrose is een vorm van gewrichtsslijtage, waarbij het kraakbeen beschadigd raakt. Een op de vier...

Lees meer