fbpx

Zo lust je paard zijn supplement zeker – Tips voor kieskeurige eters

Ieder paard is anders. Het paard van een stalgenoot eet met smaak z’n brokken met olie terwijl jouw paard z’n neus ervoor op trekt en zijn voer liever laat staan. Hoe kun je ervoor zorgen dat je paard ook zijn supplement met smaak eet? Met deze tips laat je paard zijn supplementen niet meer staan!

Langzaam de dosis verhogen

In veel gevallen vindt je paard het nieuwe supplement niet zozeer vies, hij moet gewoon even wennen aan de nieuwe smaak, geur of de nieuwe textuur. Een optie is dan ook om met een verlaagde dosis te beginnen en deze op te bouwen naar de volledige hoeveelheid die je zou willen geven. In het geval van de Balanstri olie raden we dit aan. De olie smaakt of ruikt absoluut niet naar vis maar als je paard nog geen olie gewend is zal hij wel even moeten wennen aan de smaak en de textuur.

Meng de supplementen met iets lekkers

Is je paard verzot op appelmoes, wortels of slobber? Vast wel! Rasp de wortel en vermeng het supplement met de geraspte wortel, de appelmoes of de slobber. Je hoeft maar een heel klein beetje te gebruiken om toch je paard z’n supplement op te laten eten.

Is je paard gek op knoflook?

Sommige paarden zijn gek op knoflook. Heb jij zo’n paard? Dan kun je heel gemakkelijk het supplement mengen met een snippertje knoflook. Dit heeft zo’n sterke smaak en geur dat je paard niets meer van het supplement zal proeven. Let wel op de hoeveelheid knoflook die je geeft, in te hoge dosis kan dit tot bloedarmoede leiden!

Druppels op brood

Vloeibare supplementen kun je druppelen op een snee oud brood. Voor veel paarden een traktatie en je zorgt er meteen voor dat de olie of druppels niet onderin de voerbak blijven liggen.

Direct in de mond

Mocht je paard nog zijn supplementen niet willen eten of wil je het supplement alleen na een training geven? Dan kun je je paard het supplement rechtstreeks in de mond geven via een spuitje. Geef hem daarna wel direct iets lekkers zodat hij de volgende keer net zo goed mee werkt!

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer
Kurkuma voor paarden: Een natuurlijke boost voor de gezondheid van je paard

Lees meer
Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden. Wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer