fbpx

Help je paard door zijn wintervacht – verharen?

Het is officieel lente! Het is langer licht en de temperaturen gaan ook langzaam omhoog. Nu de dagen langer worden laat je paard zijn wintervacht los en dat betekent overal haar!

Overal losse haren.. je paard is aan het verharen! 

De losse haren kunnen je paard flink irriteren. Je helpt je paard tijdens de verharing het beste met een dagelijkse grondige poetsbeurt waarbij je alle losse haren verwijderd en de bloedsomloop stimuleert. Staat je paard onder een deken? Laat hem dan even zonder deken rollen, dit helpt tegen de jeuk en is bovendien heerlijk ontspannend voor hem!

Hoe lang duurt het verharen?

Als je paard gezond is, vaak geborsteld wordt en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt duurt de periode van verharing enkele weken. Voor een extra mooie en glanzende vacht kun je Balanstri Omega-3 Equi toevoegen aan zijn voer. De olie geeft ook extra (langzaam vrijkomende en niet heet makende) energie. Deze energie kan je paard goed gebruiken tijdens het wisselen van de vacht.

Mijn paard verhaart niet zo snel

Is je paard al wat ouder, is hij ziek geweest of heeft hij onvoldoende weerstand? Kijk dan eens kritisch naar zijn dieet. Het kan zijn dat hij onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt en dat het verharen daardoor langer duurt. Balanstri Omega-3 kan hem hierbij ondersteunen, omdat het van binnenuit werkt. Niet alleen helpt het hem met het sneller en makkelijker verharen, ook helpt het hem met een betere weerstand te verkrijgen. Je paard vindt het smakelijk en het helpt hem ook nog eens!

Een lange, krullende vacht?

Is je paard na een week of 6 nog niet door zijn vacht heen en ziet deze er wat vol, zwaar en krullend uit? Dan is het handig om de dierenarts in te schakelen. Het kan namelijk zijn dat je paard PPID of Cushing heeft. Andere symptomen van Cushing zijn:

  • Verandering in de lichaamsbouw: hangbuik, spierverlies van de bovenlijn.
  • Vetophopingen en verdikkingen rondom de ogen.
  • Abnormaal zweten rond de nek en schouders. De dikke vacht speelt hierbij mogelijk een rol.
  • Veel drinken en plassen.
Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer
Kurkuma voor paarden: Een natuurlijke boost voor de gezondheid van je paard

Lees meer
Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden. Wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer