fbpx

“Met Balanstri maak ik de juiste start voor hun verdere leven”

Odette beek - Cuja's werkhondenOdette Beek Instructrice hondenbrigade Midden Nederland, fokker en trainer van Mechelse Herders in diverse disciplines. Sinds 1991 is Odette Beek eigenaar van Werkhondenkennel Cuja’s. Hier fokt ze Mechelse Herders in werkhondenlijnen, doet ze aan heropvoeding bij gedragsproblemen, coaching van de mens met zijn hond, dogmatching en alles onder de slogan “werk voor dieren, dieren voor werk”. Ze is tevens trotse eigenaresse van twee prachtige dressuur merries.

Goede voeding is voor mijn honden van essentieel belang. Als mijn honden niet de juiste voeding krijgen kunnen ze niet optimaal presteren. Van mijn honden verlang ik het uiterste en als ze niet de juiste conditie hebben merk ik dat ze minder presteren, maar ook minder belastbaar zijn, hetgeen van essentieel belang is bij de training van politiehonden.

Je bent lang bezig met het trainen van pup naar politiehond of welke discipline dan ook. 2,5 tot 3 jaar en dan heb je een volwaardige partner voor het werk. Dan hoop je ook dat deze partner zo lang mogelijk mee gaat. Dat betekent dat zijn bewegingsapparaat zo soepel mogelijk moet blijven functioneren ook op latere leeftijd.

Odette Beek - Gadget

Mijn oude diensthond is daar een voorbeeld van. De zwarte Mechelse Herder Gadget is door mij zelf gefokt en opgeleid, hij is mijn maatje in alles,  inmiddels 10 jaar oud en zorgt voor fijne nakomelingen met veel kwaliteiten die een werkhond nodig heeft. Hij heeft tropenjaren gehad tijdens zijn training en dienst. Een hond die keihard is voor zichzelf, hard stelde en uren kon speuren, altijd energie en nooit af laten weten. Dat is wat je van een diensthond verlangd. Een hond die voor altijd in mijn hart zal blijven.

Vorig jaar bemerkte ik dat hij wat minder begon te bewegen. Niet zo vreemd op die leeftijd. Het is een forse hond die niet zuinig op zijn lijf is. Ruiter Arnold Veldhoen liet mij kennis maken met Balanstri voor mijn paarden. Daarin bemerkte ik al na enkele weken dat ze er stralender uit gingen zien, niet alleen een glanzende vacht maar ook fitter, bewegingen werden soepeler. Dit wilde ik ook op mijn honden uit proberen. Best wel af en toe producten geprobeerd zoals zalmolie e.d. Maar veel meer als een glanzende vacht deed het niet.

Ik ben het zowel de jonge als oudere honden gaan geven en het verschil is echt opmerkelijk. Ik ben minder gaan voeren en mijn honden hebben enorm veel energie ongeacht de weersomstandigheden. Ze glanzen en zitten volop in de bespiering, zoals ik ze graag zie, en hebben de conditie die ze nodig hebben om optimaal te presteren.

Gadget is terug in de tijd, hij beweegt weer alsof hij 7 jaar oud is en wil de hele dag bezig zijn. Mijn laatste nest puppy’s hebben ook dagelijks Balanstri gehad en hiermee maak ik de juiste start voor hun verdere leven”.

Odette Beek - Canada
Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer