fbpx

Dagelijkse dosis Balanstri Omega-3 voor honden is aangepast

Voorheen adviseerden we voor Balanstri Omega-3 Dog een dagelijkse dosis van 5ml voor kleine honden en 10ml voor de grotere rassen. Deze dosis is gebaseerd op algemeen onderzoek naar de effecten van Omega-3 vetzuren (DHA en EPA) en antioxidanten bij honden.

Sinds 3 jaar hebben wij een eigen test kit ontwikkeld waarmee je de vetzuurbalans van je hond eenvoudig kunt meten. Inmiddels is deze test ongeveer bij meer dan 5.000 honden in Nederland, Finland, Zweden en Noorwegen afgenomen en hebben wij op basis van de resultaten de aanbevolen dagelijkse dosis naar beneden aan kunnen passen.

Is de oude dagelijkse dosis te hoog voor mijn hond?

Nee, de oude dagelijkse dosis is niet te hoog en kan bij honden met klachten zeker gehanteerd worden. Echter, de woorden ‘kleine honden’ en ‘grote honden’ zorgde voor verwarring bij de eigenaren. Valt bijvoorbeeld een Beagle in de categorie ‘kleine hond’? En is een Deense dog van 7 maanden nog een kleine hond te noemen? Niet alleen is de nieuwe dosering nauwkeuriger, het is ook nog eens voordeliger in veel gevallen. De flessen zijn (donker en koel bewaard) tot 3 maanden houdbaar na opening.

Wat is de nieuwe dosis Balanstri voor kleine en grote honden?

We adviseren een dagelijkse dosis van 0,25ml per kilo lichaamsgewicht. Zo zal de dagelijkse dosis voor een volwassen labrador van 40 kilo (40 x 0,25ml) 10 ml bedragen. Zo is de dosis voor een volwassen teckel met een gewicht van 14 kilo (14 x 0,25ml) 3,5 ml en voor een volwassen Deense dog van 70 kilo is dit (70 x 0,25) 17,5 ml.

Hoe doseer je Balanstri het makkelijkst?

Voor een hogere dosis kun je bij de 500ml en de 1000ml fles door middel van knijpen in de fles de juiste hoeveelheid afmeten. Voor kleinere honden en pups óf bij de 250ml fles kun je het beste afmeten door de olie op een theelepel of eetlepel te gieten. Een volle theelepel bevat 5ml olie en een volle eetlepel bevat 15ml olie.

Iets te veel olie geven is geen probleem, we adviseren bij honden met huidklachten, artrose of stijve gewrichten/spieren de dagelijkse dosis te verhogen of zelfs te verdubbelen.

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer
Kurkuma voor paarden: Een natuurlijke boost voor de gezondheid van je paard

Lees meer
Chondroitine voor honden, wat zijn de voordelen?

Chondroïtine voor honden. Wat zijn de voordelen en waarom is het zo'n populair supplement voor...

Lees meer