fbpx

6 tips voor je hond tijdens de herfst!

Na de lange en vooral warme zomer is het nu weer tijd voor de herfst! De blaadjes verkleuren, de lucht is heerlijk fris. Bovendien we kunnen weer mooie lange wandelingen maken zonder dat de honden het te warm krijgen. Voor de hond zijn er echter wel wat dingen waar we rekening mee moeten houden. Met deze 6 tips kun je samen met je hond gezond genieten van de herfst!

  1. Kastanjes en eikels 

Bij de herfst horen kastanjes en eikels. Mooi om te zien maar let op, kastanjes of eikels zijn niet bepaald gezond voor je hond. Hij kan hier buikpijn en diarree van krijgen of gaan braken. Bij het eten van grote aantallen kan je hond zelfs doodziek worden. Denk je dat je hond misschien iets opgegeten heeft tijdens de herfstwandeling? Neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

  1. Vroeg donker in de herfst – laat je hond stralen! 

Nu het herfst is wordt het ’s avonds weer vroeger donker. Zorg dat zowel jij zelf als je hond iets van reflectieve kleding aanhebben en dat je hond een helder lampje aan zijn band heeft. Een andere optie is een goed verlichte halsband zodat hij opvalt voor andere mensen en verkeersdeelnemers.

  1. Vlooien en teken – niet alleen vervelend voor je hond

Vaak wordt er gedacht dat teken niet actief zijn in de herfst gezien het koude weer, maar jammer genoeg is dat niet het geval. Ook in de herfst zijn er teken te vinden dus controleer je hond ook nu goed op beten en vergeet natuurlijk ook niet jezelf na te kijken om teken beten!

Vlooien buiten overleven de winter meestal niet. Echter, vlooien in huis ontwikkelen zich goed bij een graad of 20 en nu het buiten kouder wordt zetten we binnen de verwarming aan. Niet alleen je hond vindt het aangenaam om binnen te blijven met de verwarming aan, maar vlooien ook! Behandel dus ook in de herfst je hond tegen vlooien.

  1. Kou en regen 

De ene hond heeft een dikkere vacht dan de andere, wat betekent dat sommige honden behoefte hebben aan een jasje op koude en gure herfstdagen. Ook oudere honden of hele jonge pups kunnen een jasje fijn vinden. Let er goed op dat het jasje water- en winddicht is. Een jas kan heel hip of schattig zijn maar voor honden is de functionaliteit van de jas belangrijker dan de kleur of het materiaal. Denk bijvoorbeeld aan reflectiestrepen zodat jouw hond ook tijdens de donkere avondwandelingen in de herfst goed opvalt.

  1. Voeding

Het klinkt misschien vreemd maar met Sint-Maarten, Sinterklaas en Kerst in de aantocht lopen honden meer kans op een voedselvergiftiging. Met name chocolade is erg giftig zijn voor honden. Leer kleine kinderen dat ze niet hun snoep moeten delen of binnen het bereik moeten laten van de hond en let op als er ergens met snoep en pepernoten gestrooid is.

Als het kouder is kunnen honden behoefte hebben aan iets meer calorieën, zeker als ze nog steeds veel tijd buiten spenderen. Niet alle honden hebben behoefte aan meer voer, zeker niet als je hond al wat overgewicht heeft. Als je hier over twijfelt, neem dan contact op met je dierenarts of dierenspeciaalzaak.

Je hond wel iets extra’s geven? Een dagelijks scheutje Balanstri Omega-3 dog over de olie vinden de meeste honden heerlijk én het helpt de weerstand te verhogen! Wil je zelf ook je weerstand verhogen? Kies dan voor Balanstri Omega-3+

  1. Antivries

Antivries is giftig: Een paar eetlepels kunnen al dodelijk zijn voor je hond. Helaas smaakt Antivries zoet en likt je hond het dus makkelijk op.  Berg dus je ruitensproeivloeistof goed op en zorg ook dat je hond niet uit regenplassen drinkt bij auto’s, deze kunnen ook vervuild zijn.

Heb je meer tips? Stuur deze dan naar [email protected] en wij nemen ze op in dit artikel!

Janneke

Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters van Bioactri B.V, het moederbedrijf van Balanstri en Effektri. Naast een studie in communicatie en diverse commerciële functies is Janneke sinds 2013 onderdeel van het bedrijf en heeft ze Balanstri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen, alles op basis van omega-3 visolie aangevuld met antioxidanten uit olijfolie.

Recente berichten

Gamma-oryzanol plus visolie : Spieren!

Lees meer
Alles over antioxidanten voor je paard

Lees meer
Omega-3 visolie voor paarden – alles wat je moet weten!

Lees meer